HTML

Zsó meséi

"Kell valaki, vagy valami,
akinek el kell mondani.
Legyen tenger, puszta sziget,
vagy emberszív, amely süket,
legyen fa, amely lombtalan,
s mindenétől kifosztva van,
legyen fűszál, vagy kis bogár,
amely eltaposásra vár,
legyen csillag, vagy messze űr,
melyben a lélek elmerül,
kell valaki, vagy valami,
akinek el kell mondani,
váljanak tőlünk a szavak,
mint szilvából a szilvamag."
Falu Tamás

Elérhetőség

zsomesei (kukac) hotmail (pont) com

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nyári emlékek

2010.08.30. 08:20 _Zsó_

Kezd hideg lenni. Egész nap esik az eső, fúj a szél, minden őszi, mélabús hangulatot sugároz.  Hát ennyi volt? Ezzel vége is lenne a nyárnak? 
Valószínű ettől a gondolattól menekültem a fotóalbumhoz, hogy egy kis napfénnyel, egy kis nyári meleggel töltsem fel magam, mielőtt elveszek a nagy vasárnap délutáni esős szürkeségben.

Ausztria! Kis ékszerdoboz tőszomszédságunkban, ahol a réteket, hegyoldalakat természetes fűnyírók vágják bársonyos moha-szerűre, ahol a házak ablakából fantasztikus szinkavalkáddal, ízléses elrendezéssel folyik le a muskátliözön.
Sok helyen jártunk négy nap alatt, sokféle felvonóval, libegővel jutottunk el a hegyormokra, ahonnan hosszas túrákat tettünk, hogy még magasabbról csodálhassuk a messzeséget, a távoli havas vagy éppen zöld hegycsúcsokat. Elbűvölt a látvány, elvarázsolt a mélység és magasság, éreztem lényem kicsinységét és -Ann Shirleyhez hasonlóan-  csak úgy “ittam magamba” a hálatelt imát, hogy vannak ilyen csodálatos helyek, és hogy hatalmas az Isten. Fáradt voltam és boldog.
A képeket nézve fel tudom idézni a hegyi levegő illatát, a vizesések dübörgő robaját, ahogy félelmetes gyönyörűséggel rohannak a sziklákról lefelé, hogy lenn megszelídülve békés hegyipatakként folytassák útjukat.
Jártunk olyan szurdokban is, ahol bőrig áztunk a sziklákról rendületlenül ránk csöpögő nedvességtől és az időnként szemerkélő esőtől. Alattunk robogott a folyó, egymás hangját alig hallottuk. De kinek volt kedve itt beszélni! Figyelni kellett a lépésekre, a körülöttünk állandóan változó természeti képződményekre, a vizesésekre.
 Nem bántuk az átázott ruhát, a csapzott hajat, kalandként éltük át ezt a szokatlan, lépcsőkkel teletűzdelt túrát a kanyonban.
A lenyűgöző hegycsúcsok, gleccserek, havas, hegyi séták mellett gyakran fényképeztem szerényen meghúzódó kis hegyi virágokat is. Mindig meghatódom ettől a látványtól. A sziklában is életet találó növényektől, az apró, de élénk színű kedves kis virágoktól, a nagyságtól és kicsinységtől, a távolságtól és közelségtől, mert ez így, együtt alkotja a természetet, a csodát, az életet.  

 

komment

Címkék: élmények útközben

süti beállítások módosítása