HTML

Zsó meséi

"Kell valaki, vagy valami,
akinek el kell mondani.
Legyen tenger, puszta sziget,
vagy emberszív, amely süket,
legyen fa, amely lombtalan,
s mindenétől kifosztva van,
legyen fűszál, vagy kis bogár,
amely eltaposásra vár,
legyen csillag, vagy messze űr,
melyben a lélek elmerül,
kell valaki, vagy valami,
akinek el kell mondani,
váljanak tőlünk a szavak,
mint szilvából a szilvamag."
Falu Tamás

Elérhetőség

zsomesei (kukac) hotmail (pont) com

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Az elmaradt találkozás

2008.09.15. 07:43 _Zsó_

Csalódások időnként érik az embert. Eltervez valamit, aztán a körülmények közbeszólnak. Egy darabig sajnálkozik, hogy de jó lett volna... aztán napirendre tér felette. 
 
Alaszkai utazásunk különleges volt, mert tudtuk, hogy a természeti csodák töménytelen gazdagsága fogad majd bennünket. A McKinley több, mint hatezer méter magas, havas hegyóriásának megtekintésére különösen számítottunk. Az, hogy repülőről láttuk, csak fokozta várakozásunkat.
 
Mire arra a helyre vitt a programunk, ahonnan a teljes panorámát ez a hegy tölti be, ott esős volt az idő, felhők borították az eget, alig láttunk valamit még a közeli tájból is. Másnap sem tisztult ki az ég, pedig itt (elvileg) szinte minden órában változik az idő.  Az lehetetlen, hogy itt vagyunk, és nem látunk belőle semmit! Ültünk a kilátói padon, szemben a "heggyel", hallgattuk a látványt fokozni hivatott gyönyörű aláfestő zenét, de a McKinley rejtve maradt.  Egész nap vártunk - hátha... és hiába.
 

Ez a találkozás elmaradt.

Útunk során igen sok szépet láttunk (fantasztikus gleccserek sora egymás mellett, öblök, hófödte hegyek, melyek csodás színekben pompáztak a naplementében, túráztunk szikrázó napsütésben egy gleccser közepén, ahova csak helikopteren lehet eljutni - és még sorolhatnám), de ez az írás mégsem ezek miatt született.


Időnként érik az embert csalódások. Eltervez valamit, aztán a körülmények közbeszólnak.  Most azonban, miután végigolvastam az eddigieket, rájöttem: nem tértem napirendre felette, és vissza fogok még menni, és nézni fogom ezt a hegyet egy álló napon át a kilátó karosszékéből, teljes napsütésben, és teljes pompájában!

Csakazértis!

Címkék: élmények útközben