HTML

Zsó meséi

"Kell valaki, vagy valami,
akinek el kell mondani.
Legyen tenger, puszta sziget,
vagy emberszív, amely süket,
legyen fa, amely lombtalan,
s mindenétől kifosztva van,
legyen fűszál, vagy kis bogár,
amely eltaposásra vár,
legyen csillag, vagy messze űr,
melyben a lélek elmerül,
kell valaki, vagy valami,
akinek el kell mondani,
váljanak tőlünk a szavak,
mint szilvából a szilvamag."
Falu Tamás

Elérhetőség

zsomesei (kukac) hotmail (pont) com

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Csiri

2008.08.24. 01:47 _Zsó_

Hogy barátságunk mikor kezdődött, hány évesek voltunk, senki nem emlékszik rá pontosan. A legkorábbi fénykép, ami megmaradt kislánykorunkból, egy masnis. Talán négy évesek lehettünk, hárman állunk rajta egy bokor előtt, az akkori szokáshoz illően, hatalmas masnival a hajunkban. A negyedik kislány valami oknál fogva hiányzik. Ott állsz mellettem ismerős testtartásoddal, jókedvűen, mosolyogva a meleg, tavaszi délutánon.

Minden vasárnap felvettük az ünnepi ruhát, és a gyermekistentisztelet után sétára indultunk. Karon fogva szoktuk megtenni a szokásos utat, egészen a budavári kanyarig. Ez egy komoly földrajzi meghatározás volt a mi kis világunkban. Tudták szüleink, ha a “kanyarig” sétálunk, akkor kiépített úton megyünk, nem csatangolunk a mezőn, nem szakítjuk ki a szép ruhát, és szem előtt vagyunk. De mennyire, hogy szem előtt! Az ablakokból figyelni szoktak bennünket, ahogy mondták, gyönyörködtek bennünk. A négy elválaszthatatlan barátnő!

Nézem a fényképet, a kis masnisokat, és elszorul a szívem. Egy évvel ezelőtti, utolsó beszélgetésünkre gondolok. Arra, hogy mennyit ér egy élet, mennyi nyomot hagyunk magunk után, meddig emlékeznek ránk… és hogy érdemes volt… Azóta is sokszor eszembe jutsz, nem csak felejthetetlen gyermekkori élményeink és több évtizedes hűséges barátságunk kapcsán, hanem példa előttem az a bizonyosság, ahogy egy új, egy egészen más találkozásra készültél... Békesség nékünk…

 

Címkék: barátság gyermekek személyek